Proiecte incheiate

Noii pasoptistiDupa Timisoara si Iasi, Noii Pasoptisti se intalnesc in capitala luni, 15 martie, 18:30, la Palatul Ghika.

Romani de pretutindeni: Fiti Noii Pasoptisti!

In Decembrie anul trecut, a demarat la Timisoara o miscare civica a celor care vor sa “transforme Romania intr-o tara in care chiar merita sa traiesti.”

Cine sunt acestia?

“Noii Pasoptisti” sunt cu precadere tinerii care au studiat sau muncit in strainatate dar s-au intors sa traiasca si sa contribuie la propasirea tarii. Dar nu numai ei—oricine isi doreste ca viata in Romania sa fie la fel de civilizata ca in orice alt stat european este invitat sa ni se alature. Nu este vorba de o structura formala, nu exista sefi sau ierarhii—zi de zi, prin ceea ce alegem sa facem, apartinem, sau nu, grupului Pasoptist care transforma tara.

 

Asociatia Beneficiarilor Bursei Speciale Guvernul Romaniei sustine acest proiect al Fundatiei Synergetica si isi incurajeaza membrii sa il promoveze in randul networkului propriu.

Asociatia Beneficiarilor Bursei Speciale Guvernul Romaniei Fundatia Synergetica

Citeşte mai mult...

Descriere generala proiect

Desfasurat de catre Centrul pentru Educatie Moderna (http://www.cfme.net) in cadrul programului de Instruire pentru Scoli dezvoltat si experimentat in 7 tari (Marea Britanie, Germania, Austria, Republica Ceha, Polonia, Slovacia, Ungaria ) proiectul  "Istorie in Imagini" a pus in centrul preocuparilor sale elevul, care, sub indrumarea profesorului  a fost capabil sa construiasca singur un instrument educational.

Intentia noastra ca ONG cu experti acreditati la nivel international a fost de a promova conceptul de cetatenie democratica europeana activa prin inversarea procedurii de concepere si difuzare a unui instrument educational.

Asadar, elevii si profesorii au pornit de la o tema simpla, istorie in imagini, si au  realizat un dosar la nivel de scoala pe un obiectiv din Bucuresti deducand prin cercetare individuala si colectiva implicatiile transformariilor asupra mediului in timp, intelegand conceptul de dezvoltatre durabila. Elaboarand un instrumemt educational (pagina Web/DVDCD) minimal testat in mod constant in Scoala Vasile Alecsandri s-a dat startul realizarii unui instrument educational complex interactiv si complementar manualului deja existent de educatie a mediului (baza de date elearning, site interactiv educational, pachet TIC cu scop formativ-informativ pentru profesori si elevi, pachet de teme de cercetare si exploatare prin educatie non formala). 

Citeşte mai mult...