Nici un absolvent, din cei 148 ai BSGR, nu are statutul de manager public.

3 ani de derulare, 148 de bursieri, 5 milioane de euro, nici un manager public. Aşa arată bilanţul programului „Bursa Specială Guvernul României” (BSGR), care presupune şcolirea în străinătate a tinerilor, în vederea transformării lor în manageri publici, care să reformeze administraţia.

Lansată cu mult tam-tam în 2004, BSGR e impecabilă pe hârtie, dar nu a avut, până în prezent, nici un fel de efect. Anul acesta nici măcar nu s-a mai organizat concursul de selecţie a bursierilor, pentru că parteneriatul dintre MECT şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), organism responsabil cu implementarea BSGR, s-a încheiat.

Rezultatele nule ale acestui program, la 3 ani de la iniţierea sa, denotă un singur lucru: BSGR a dat bine în rapoartele europene, dar în spatele lui nu a existat vreo dorinţă reală de reformare a administraţiei publice.

Până la sfârşitul anului 2006, se întorseseră 11 tineri, asta după ce, în prealabil, 3 au renunţat la program şi s-au angajat în străinătate. Au urmat 6 luni de aşteptare. Abia în ianurie 2007 a început programul intensiv de pregătire, prevăzut de lege, la Institutul Naţional de Administraţie (INA).

După 3 luni de instruire, surpriză! Absolvenţii BSGR au aflat că, de fapt, nu pot dobândi statutul de manageri publici, ci pot ocupa doar funcţii de răspundere şi conducere. De ce? Până să aprobe, în septembrie 2004, normele metodologice de aplicare a legii, care instituie BSGR, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă, în luna iunie, privind crearea statutului special al managerului public, care stipulează că formarea managerilor publici se face pe bani Phare: YPS, Schema Tinerilor Profesionişti.


Articolul a fost preluat de :
Milioane de euro a investit statul român pentru a pregati manageri publici cu înalta calificare, în universitati din strainatate.
Programul „Bursa Speciala Guvernul României“, initiat de fosta conducere PSD în 2004, a prins contur abia în 2005, când au fost trimisi la specializare în administratia publica primii 52 de bursieri. În anul urmator, au mai plecat 48 de tineri, iar în 2007, tot atâtia au primit bursa de la Guvern. Bursele au o durata de la un an la cinci ani si pâna acum s-au întors din strainatate doar 11 absolventi carora, potrivit contractului, trebuie sa li se asigure un post în administratia publica. „Guvernul României se angajeaza sa încadreze beneficiarii Burselor Speciale «Guvernul României» în pozitii de conducere sau de raspundere. Încadrarea se va face pe posturile vacante din institutiile publice, regiile autonome, agentiile economice si structurile sau organismele internationale, pe baza optiunilor formulate de beneficiari si a specializarilor dobândite“, se mentioneaza în documentatia oficiala a programului.
Asadar, dintre cei 11 absolventi care s-au întors, dupa ce au facut alte trei luni de pregatire la Institutul National de Administratie, zece au avut surpriza sa fie repartizati pe posturi marunte de functionari publici, adica simpli referenti, si nicidecum pe functii de manageri publici, „în pozitii de conducere sau de raspundere“. Celui de-al 11-lea nu i s-a gasit înca un post. Umilinta la care au fost supusi are drept cauza faptul ca Secretariatul General al Guvernului le-a motivat ca momentan nu exista asemenea posturi vacante si ca, între timp, a fost ajustata Legea functionarului public, prin care trebuie sa mai urmeze niste cursuri pentru a deveni manager în acest domeniu.

Acest articol a fost preluat de :

Uniunea Studenţilor din România (USR) consideră că programul Bursa Specială "Guvernul României", finanţat de Ministerul Educaţiei, este un eşec.

Studenţii argumentează că tinerii care studiază în cadrul bursei nu sunt angajaţi pe posturi de conducere în administraţia publică după studii, aşa cum promite programul.

Citeste mai mult in Adevarul

Acest articol a fost preluat de :

roportal.ro