Are you under the age of 28 with a successful academic record have an excellent level of English.  do you have a high interest in the EU and international affairs? Do you  have a first work experience through internships or voluntary work?

This opportunity is for you !

Two-week Summer Academy in Austria and Slovakia in September 2010

The curriculum will include topics related to the European Union and the development of its relations with Southeast Europe, as well as wider issues of international and economic relations. Practical training components focusing on negotiations, project management and presentation skills will provide participants with essential leadership qualities. Joint activities, between November 2010 and March 2011: The participants will work together in small groups to develop and implement a joint activity or an event in Southeast Europe.

Final five-day seminar in Belgium (Brussels/Bruges) , in April 2011:
The programme will include working visits to the EU institutions and NATO in Brussels and classes in the campus of the College of Europe in Bruges.
The Programme will be led by an Academic Dean, who will guide the participants through the different aspects of the
Programme. The working language of the Programme is English. Certificates will be awarded upon the successful completion of the Programme.
Only 30 selected applicants will be invited to participate. Their participation in the Programme will be sponsored by the European Fund for the Balkans.

Who can attend?

Citeşte mai mult...

Daca nu stii incotro mergi, iti va lua mult timp ca sa ajungi la capatul drumului.

Delia BUNCEANUDelia Bunceanu este formator de formatori, lucrează la o carte si, în curând, va administra, ca si reprezentant al Romaniei, o retea a cercetatorilor in domeniul manualelor scolare.

 

Simion ILIE : Ai obtinut Bursa Speciala Guvernul Romaniei. Ce faceai inainte de a descoperi si de a beneficia de aceasta oportunitate?

Delia BUNCEANU : In momentul in care am aplicat pentru obtinerea Bursei Speciale Guvernul Romaniei eram profesor de limba si literatura franceza la Scoala Normala „Stefan Odobleja” din Drobeta – Turnu Severin, un profesor al carui grad de frustrare crescuse simtitor din momentul in care parasise facultatea cu gandul de a se investi in exercitarea profesiei de dascal: frustrarea elevilor demotivati de distanta dintre scoala si aplicabilitate-a-cunostintelor-acumulate-in-scoala-in-viata-de-zi-cu-zi ma atinsese si pe mine.
Am vrut sa ocup o pozitie care sa-mi permita sa POT schimba ceea ce trebuia schimbat, trebuia sa am studii care sa CERTIFICE propunerile de schimbare, iar prin aceasta bursa mi se oferea sansa sa devin un „agent al schimbării”. Am actionat. Mi-am depus candidatura şi, în urma unui proces riguros de selecţie mi s-a acordat credit: am obtinut bursa.

Citeşte mai mult...

Romania, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa te conduca toti prostii ?

Sebastian MunteanuSebastian Munteanu lucreaza, in acest moment, in Bruxelles, unul din ultimele proiecte fiind legat de crearea unei platforme e-learning. In acelasi timp isi dezvolta un proiect personal in domeniul trainingului si al consultantei.

 

Simion ILIE : Ai obtinut Bursa Speciala Guvernul Romaniei. Ce faceai inainte de a descoperi si de a beneficia de aceasta oportunitate?

Sebastian MUNTEANU : Lucram de cativa ani in domeniul privat in Bucuresti.

 

Simion ILIE : Pentru ce studii ai optat? De ce ai ales țara respectivă? Care crezi ca sunt atuurile formarii tale din strainatate?

Sebastian MUNTEANU : Am optat pentru un master in stiinte de mediu pentru ca la momentul respectiv (2004) mi se parea ca problemele ecologice si cele legate de dezvoltarea durabila  vor face parte pentru multi ani din agenda publica. Nu a fost o decizie usoara dar nu cred ca m-am inselat.  Referitor la alegere au fost mai multe criterii: credibilitatea programului si a institutiei, costuri, cerintele si specificul  programului. Si nu in ultimul rand si componenta de „fun”.

Simion ILIE : Privind prin prisma experientei tale din strainatate, care crezi ca este principala calitate a sistemului de invatamant romanesc? Dar cel mai mare defect?

Citeşte mai mult...